Nyttårsforsetter for hunden

Er du en av dem som bestemmer deg for at bare jula er over og det nye året kommer i gang skal du bli flinkere til å bruke tid på hunden din? Du skal ta med hunden på lengre turer og du skal også bli flinkere til å aktivisere den mental? Kanskje du har tanker om å trene aktivt både i den ene og den andre hundesporten?
Mitt råd er at du ikke “går for hardt ut”, men heller “øker” etter hvert. Med det så mener jeg at det er bedre om du ser realistisk på timeplanen din og prøver å få mest mulig kvalitetstid sammen med hunden din enn at du lager deg nyttårsforsetter som du ikke har muligheter til å gjennomføre.
Har du masse tid så bli gjerne med på aktiviteter som er tidkrevende (finne frem utstyr, pakke bilen, kjøre til en treningsplass, mye venting i bilen osv osv), men hvis du ikke har så mye tid til hunden i en travel hverdag er det viktig at du bruker tiden fornuftig. Litt trening hver dag er bedre enn “et skippertak” en gang i blant. Flett inn små aktiviteter i hverdagen og vær tilstede for hunden når du har mulighet.
Hvis du setter deg nyttårsforsetter som er realistiske er det større sjanse for at du klarer å gjennomføre dem gjennom hele det kommende året.. til glede for både deg og hunden din 🙂
Og du trenger ikke vente til det blir lyse kvelder med å aktivisere hunden ute. Søkeaktiviteter går fint i mørket. På dette bildet bedrives det feltsøk. Esko trenger ikke lys for å lukte seg frem til gjenstandene.

Så det er bare å komme i gang med nyttårsforsettene 🙂 Lykke til i det nye året 🙂