Mentaltrening på tur i urbant miljø

Ta med noen godbiter og gjør lufteturen litt mer spennende for hunden (og deg selv) ved å legge inn noen øvelser underveis.
For hunder som ikke vanligvis oppholder seg på steder med mye trafikk kan det være nok å legge inn noen små pauser der man trener kontakt og noen enkle øvelser/triks hunden kan godt fra før. Hvis hunden er veldig berørt av omgivelsene (lyder, synsinntrykk, lukter osv) kan bare det å skulle gi eieren full fokus være ganske så utfordrene.  Senk forventningene og belønn hunden oftere enn du ville gjort hjemme i stua. Vær glad for alt dere får til sammen. Poenget er at turen skal bli spennende på en positiv måte og at hunden skal få brukt hodet litt også.

Her trener Esko på fire forskjellige ting.
1. Sitte og holde hansken i munnen til han får beskjed om å slippe.
2 Frysmarkere på en liten gummibit. Det betyr at han skal holde snuten sin akkurat på gummibiten til han får belønning. Jeg forventer ikke at han skal holde posisjonen lenge når vi er i et urolig miljø, men det er en fin øvelse for å få han til å fokusere.
3. Kontakt
4. Dekk oppå en platting