Trening i kulturhistoriske omgivelser

Dette ble en dag med litt forskjellig lek og trening i området rundt Eidsvollsbygningen. Fin miljøtrening for hunden og koselig for hundeeieren 🙂 Det viktigste for oss er å ha det gøy samtidig som vi får inn viktig trening i hverdagen. Kontakt, samarbeid og forskjellige øvelser som trener balanse, spenst og koordinasjon.

Kontakt er ikke alltid lett å oppnå når man befinner seg et sted der det er mye både å se, høre og lukte… For noen hunder kan det være vanskelig nok å gi eieren oppmerksomhet og det kan være det aller viktigste å trene på i akkurat de omgivelsene. Noen hunder blir utagerende, mens andre kan blir roligere enn de vanligvis er. Hvis du er usikker på om hunden din er “påvirket” av miljøet kan du prøve å gi den en godbit eller leke litt med den. Tar den godbitene på samme måte som hjemme? Er den like opptatt av å leke? Ved å observere hunden kan du finne mye informasjon i forhold til hvordan den takler omgivelsene.

I dag trente vi godbitsøk på steder der Esko måtte strekke seg litt for å få tak i de. Betongblokkene ble brukt til å gå slalåm mellom (for å trene sidemuskulaturen) og til å hoppe opp og ned på (for å trene spenst, balanse og koordinasjon)