Innkallingstrening (video)

Noe av det aller viktigste vi kan lære hundene våre er å komme når vi roper på dem. Det er mange måter å kalle inn hunden på, men det er veldig greit å ha ET SIGNAL som betyr KOM HELT BORT TIL MEG. Jo flere erfaringer hunden får med trening der den kan løpe bort til deg og FÅ BELØNNING UTEN Å MISTE FRIHETEN jo større sjanse er det for at hunden blir lett å kalle inn ellers også. Men selv om hunden har en bra innkalling er det ikke sikkert at det virker i alle situasjoner. Hvis hunden f eks er i jaktmodus kan det være vanskelig å trenge inn i “bobla” den befinner seg i.

Videoen under viser Esko i innkalling fra sitt og bli. For at vi skulle få trent med god avstand uten at han var løs brukte jeg to sporliner som jeg skjøtet sammen. Da fikk han stor bevegelsesradius samtidig som sporlina fungerte som en sikkerhet dersom et rådyr eller en elg skulle dukke opp.

MVI_0450