Tung mandag?

For noen er vinterferien med avslappende eller aktive dager over og hverdagen kommer som en brutal realitet i det vekkerklokka våkner til liv tidlig en mandags morgen. Noen har kanskje spennende og tidkrevende prosjekter foran seg. Hvis man har en hund i familien vil det for den uansett være en overgang mellom aktive dager med familien og dager de må ligge hjemme alene mange timer. Det kan fort bli kjedelig for en hund med stort aktivitetsbehov. I en travel hverdag gjelder det derfor å utnytte alle ledige øyeblikk til å aktivisere hunden samtidig som man ikke overdriver aktiviteter på fridager. For å ikke skape et enda større aktivitetsnivå hos hunden er det viktig å tenke på balanse mellom aktive og litt mindre aktive dager.

Det behøver ikke være høyt tempo eller kjempelange turer hele tiden. Noen lydighetsøvelser på kjøkkengulvet mens du lager middag, noen søksøvelser mens du ser på tv, noen øvelser eller balansetrening på lufteturen eller litt lek når man har noen minutter ledig. Litt er bedre enn ingenting. De små stundene med aktivisering kan bidra til at hunden får dekket sitt behov for mental stimulering de dagene timeplanen ikke har rom for så mye tid til hunden.

Man trenger ikke mye dyrt utstyr for å aktivisere hunden. En bøtte som man setter med bunnen opp i snøen kan  fungere som en kjegle man f eks kan lære hunden å gå rundt. Med en hodelykt kan man fint trene selv om det er mørkt ute.