Leonberger

Har du møtt en leonberger har den sannsynligvis gjort inntrykk på deg. Har du blitt kjent med en har den sannsynligvis satt et stort poteavtrykk i ditt hjerte.

Stor som en løve og utstyrt med en vakker pels er den et naturlig blikkfang. Visste du forresten at rasen leonberger er et resultat av at en tysker på 1800 tallet ønsket å avle fram en hunderase som lignet på løvene i byvåpenet i Leonberg? Det er derfra den har fått navnet også (leon betyr jo løve). Hvilke raser som ble brukt er litt usikkert, men newfoundlandshund, landseer(hvit/sort), st bernhardshund og pyreneerhund er ganske sikkert.

En leonberger er mer enn bare utseende. Som brukshund er den også mer allsidig enn å bare være en selskapshund. Den beskrives som rolig, trygg, stødig, selvsikker, intelligent, trofast, lojal, føyelig, vennlig, trivelig og livlig. Men som med andre hunderaser er heller ikke leonberger en rase man velger bare fordi den er søt eller flott. Søk råd hos erfarne oppdrettere/eiere først hvis du tenker på å skaffe deg en.

Hundene i dette innlegget heter Bamse, Daisy og Zolan. De er veldig forskjellige som individer og må behandles deretter.  Disse tre er så heldige å få bo hos Sølvi. Som du ser på bildene får de blant annet være med på lange turer i skogen, bære kløv, svømme, trene forskjellige typer lydighet i hverdagen og de får være med å glede beboere på pleiehjem. De får også prøve seg på spor i skogen.

Leonbergere er dyktige svømmere
Sølvi, Zolan og Bamse på skogstur
Sølvi og Zolan på miljøtrening i Sundet
Zolan og Bamse trener kontakt med meg
Sølvi og Zolan trener rallylydighet
Sølvi, Daisy og Bamse på sykehjemsbesøk